Focul Viu Lopatari, Terca din judetul Buzau

Buna ziua, in primul rand! In al doi-lea rand va prezentam in acest articol un fenomen turistic, ce iese in evidenta pe teritoriul Romaniei, ca atractie geografica naturala. Focul Viu face parte din Geoparcul Tinutului Buzau, aflandu-se pe malul raului Slanic.

In randurile de mai jos vom descrie acest obiectiv turistic si vom vedea impreuna cat de miraculos este acest loc.

Ce este Focul Viu si cu ce iese in evidenta?

Cum a aparut acest "fenomen turistic" si de ce este atractiv acest loc, veti vedea mai departe in randurile de mai jos.

Cum a aparut Focul Viu?

La foarte multi kilometri in subteranul pamantului s-au format in urma cu milioane de ani gazele naturale. Ca si in alte zone ale Globului Pamantesc, exista anumite fisuri ce leaga cavitatea in care se gasesc aceste zacaminte cu suprafata acestuia. Depozitele de gaze naturale din aceasta zona intra in contact cu ajutorul zonelor de quart de la suprafata pamantului. In acest fel, apar flacarile de la suprafata.



Un asemenea foc va putea fi alimentat tot timpul, deoarece resursele de gaze naturale din adancuri par sa fie nelimitate. Culoarea flacarilor este albastruie si poate fi observata cu usurinta pe timp de noapte. Ele pot ajunge pana la un metru inaltime.

Focul Viu face parte din Geoparcul Tinutului Buzau si a fost initiat de catre Universitatea Bucuresti in anul 2007, avand ca parteneri Consiliul Judetean Buzau.

Astfel, daca decideti sa calatoriti in acest loc, cel mai bine este sa apelati la serviciul de rent a car inchiriind un un autovehicul de teren.

In randurile de mai jos va prezentam mitul aparitiei acestui loc.

Mitul aparitiei Focului Viu

Un balaur cu multe capete, care arunca flacari pe nari si ataca incontinuu satul Terca. Un singur individ a reusit sa doreasca sa il atace. Acesta se numea Munteanul cel Viteaz si dupa o lupta foarte crancena, care a durat doua zile, acesta a taiat toate capetele balaurului. Acestea au cazut la cativa zeci de metri, unul distanta de celalalt. Din cauza ca aceastea simbolizeaza capetele balaurului, se spune ca ies flacari la orice capat din fiecare gura in parte.

Daca aveti de gand sa calatoriti in Romania, cel mai bine este alegeti un autovehicul de la o companie de rent a car. In acest fel veti scuti foarte multi kilometri cu masina proprie. 

Lucruri pe care nu le stiai despre Focul Viu si zona Lopatari

Zona Lopatari este considerata asezare inca din anul 1532. Ea a fost atestata documentar intr-un hrisov de catre Mihnea Voievod.
In anul 2016 comuna Lopatari a deschis Muzeul "7 locuri de poveste". Planul acestui muzeu a fost sa aduca in prim plan obiective turistice din judetul Buzau, punand in prim plan basmele, enigmele si legendele din aceste locuri.

Stire: Despre aparitia unui nou Foc Viu in localitatea Lopatari!

In Lopatari a fost descoperit un nou Foc Viu. Daca cel dinainte era in Terca, acesta a fost decoperit foarte aproape de localitatea Lopatari. Descoperirea este extrem de spectaculoasa, promitand din ce in ce mai multi turisti. Acesta are un avantaj suplimentar, fiind foarte aproape de Drumul National. Noul Foc Viu a fost descoperit in anul 2020, iar cei care l-au gasit sustin ca au plecat in cautarea lui dupa ce au auzit vorbe de existenta lui de la batrani.

La doua zile dupa ce l-au descoperit, noul Foc Viu nu a mai fost de gasit. Oamenii locului sutin ca pe langa gurile cunoscute, acesta mai apare in foarte multe locuri din zona.
Profesorul care a studiat zona, sustine ca Focul Viu se intinde pe o raza de o jumatate de hectar si adesea isi muta iesirea.

Acesta a fost articolul nostru. Ne bucuram ca ne regasim impreuna! Si cu ocazia asta am aflat impreuna cateva informatii in plus despre zona Lopatari si obiectivul turistic Focul Viu.

Va multumim!

Comments

Locuri de Vizitat in Romania

Renault Kadjar cu pachetul de inchiriere si rent din anul 2023

Fiat Tipo | Rent a car in Otopeni si Bucuresti ( 2023 )